Начало
 Новини
 Породи котки
 Хороскоп
 Ветеринар
 Конкурсът!
 PET индустрия
 KIS KIS за котки
 Любопитно
 Организации
 Арт и глезотии
 Библиотеката
 Списанието!
 Развъдници
 Links
 За контакти

RA

Lubimci

Helmi Flick Cat Photography

 

 Новини

2 Бенгалската и балинезийската котка в предаването "Внимание: животни!" по ДАРИК радио
2007.03.12

ИГРА № 4
На 11.03.2007 отново се срещнахме с верните слушателите на предаването "Внимание: животни!". Явно почитателите на котките продължават да следят предаването независимо от промените в схемата му за излъчване. Или може би вече денят е по-дълъг и с по-голям ентусиазъм ставате рано в неделя, за да ни слушате?Разказахме ви за бенгалската котка като ето тази на снимката горе - един от най-интересните генетични експерименти във фелинологията в края на 20 век. Ако сте пропуснали този разказ, вижте в секция "Породи котки" на catbg.net! Попитахме ви: Дългокосместа версия на коя порода котки е балинезийската котка? а) абисинска, б) сиамска или в) ангорската. Обадиха ни се 46 слушателите - 29 от тях отговориха вярно б) сиамска котка.
Наградите от нас бяха 4 комплекта
- всеки от тях съдържа календар- плакат за 2007 със снежен леопард + малко радио апаратче с вградено фенерче и слушалки.
Към тях издателство "СофтПрес" добавя 2 книги - едната за породата дакел, а другата - за пудела.
Наградените слушатели са от Пловдив, Стара Загора, Варна и София.
__________________________________________________________
ИГРА 3
На 04.02.2007 се състоя втората аудио игра на проект "КОТКИТЕ" за 2007
с наградите на
KIS KIS с вкус на дивеч
Попитахме ви: Коя е родината на ангорската котка? а) Индия, б) Испания или в) Турция. Обадиха ни се 36 слушатели - 27 от тях с верен отговор в) Турция.

Наградите ни бяха 6 :
Всяка от тях включва
комплект "КОТКИТЕ": списание, папка за документи с логото на проекта и черна пантера на корицата; джобен и стенен календар за 2007 година със снежни леопарди! Към тези награди за собствениците добавяме по една опаковка суха храна за котки KIS KIS дивеч 0.5 кг.
Наградите заминават за Кюстендил, Свищов, София (3) и Стара Загора.

Не знаем
кога отново ще имаме аудио игра на проект "КОТКИТЕ" със слушателите на ДАРИК радио - новата програмна схема на радиото, стартирала на 29.01.2007, постепенно унищожава това любимо на толкова много хова предаване без аналог в национален ефир. Дано предаването
"Внимание: животни!" продължи да съществува.
За благото на домашните ни любимци и за радост на собствениците им!
___________________________________________________________
ИГРА № 2
От 14.01.2007 г. предаването "Внимание: животни!" има нова схема - то се излъчва от 7.00 до 8.00 всяка неделя и е с продължителност само 60 минути.
На 14.01.2007 бе първата игра на
catbg.net по новата схема. Попитахме ви: Коя е най-бързата голяма дива котка на Земята?
а) ягуарът; б) лъвът или в) гепардът
МНОГО благодарим за активността на слушателите на предаването по ДАРИК от цялата страна! Обадиха ни се 68 души - 58 от тях с верен отговор в) гепард
Нашите награди бяха
6 комплекта "КОТКИТЕ": списание, папка за документи с логото на проекта и черна пантера на корицата; джобен
и стенен календар за 2007 година със снежни леопарди! Според жребия те заминават за Враца, Добрич, Пловдив, Силистра и София (2).

                                                                                                                                          
ИГРА № 1

ПЪРВАТА игра на проект "КОТКИТЕ" за 2007 - 07.01.2007:
В първото предаване "Внимание: животни!" ви попитахме: Под знака на кое животно от китайския лунен календар е 2007 година?
а) на кучето, б) на тигъра или в) на глигана
63 слушатели ни се обадиха - 57 от тях с верен отговор в) огненият глиган.
Наградите бяха 12
комплекта "КОТКИТЕ": списание, папка за документи с логото на проекта; джобен и стенен календар за 2007 година със снежни леопарди! Според жребия те заминават за Благоевград, Гоце Делчев, Кюстендил, София и Ямбол.
ЕТО БУДИСТКАТА ЛЕГЕНДА
за животните в китайския лунен календар:
Тя разказва, че преди много, много време Буда свикал животните на едно потайно място. Започвала новата лунна година. Поръчал бил да дойде по един представител от всички животински видове, известни в неговите владения. Решил бил да повери на всекиго специална мисия. Най-страхливите и недоверчиви отказали да дойдат, докато по-интелигентните веднага се отзовали на поканата. Пръв дошъл хитрият и любопитен плъх, почти веднага след него се явил биволът, после дошъл тигърът, след него се задал и заекът, следван от дракона, тихо-тихо пропълзяла змията. След тях се появили конят, овцата и маймуната. Последни дошли петелът, кучето и глиганът.  
Буда преценил, че срещата може да започне. Животните били всичко 12 на брой и тях той дарил с цялата си благодат... __________________________________________________________

ГОЛЯМАТА КОЛЕДНА ИГРА
Тази година коледната ни игра бе на 24.12.2006 - на Бъдни вечер.
Ранният час на предаването изобщо не разколеба слушателите ни.
Това със сигурност бе най-веселото предаване "Внимание "животни!" за 2006 г.

Първоначалната идея на Албена Алексиева и Ели Коджабашева бе да повторим схемата от миналата година - в едното включване да задаваме въпрос ние, а в другото - слушателите. Така и започнахме:) Но решихме, че най-добре е да дадем възможност само слушателите на ДАРИК да ни питат и да видим ние колко знаем за животните около нас. Играта бе изпълнена с добро настроение и необикновена активност на редовните ни  слушателите - за по-малко от час ни се обадиха 36 души, от които 24 ни задаваха въпроси! И наистина цяла България се включи в Коледната игра на предаването: Благоевград, Варна, Велико Търново, Горна Оряховица, Добрич, Карнобат, Кърджали, Кюстендил, с. Мусовище - Гоце Делчев, Пловдив, с. Овчарци - общ. Сапарева Баня, Сандански, Сливен, София и Ямбол. 
Говорихме си за кучета, котки, дивите им роднини, за слонове, кенгуру, птици и гербове на банки с птици и много, много други неща. Ние - екипът на
dogbg.net и проект "КОТКИТЕ" catbg.net - бяхме подготвили награди за всички обадили се слушатели!
ВСЕКИ от тези 36 души получава комплект "КОТКИТЕ": списание, папка за документи с логото на проекта, джобен и стенен календар за 2007 година - календарите са със снежни леопарди!
Освен това има и 4 големи награди за слушатели, на чийто въпроси НЕ сме отговорили. Комплектът съдържа: 10 броя списания "Български ловецЪ", радио апаратче с вградено фенерче, купа за хранене и лакомство за куче, както и
2 опаковки суха храна за котки KIS KIS.
Надяваме се, че всички участвали в ГОЛЯМАТА Коледна игра на предаването "Внимание: животни!" ще са доволни от наградите си, които ще получат ВЕДНАГА след Нова Година!
До нови срещи догодина - дано
dogbg.net и проект "КОТКИТЕ" catbg.net продължат и през 2007 година участието си в предаването "Внимание: животни!' по ДАРИК радио! :))
__________________________________________________________

Игра № 9 - 17.12.2006 - отново с наградите на KIS KIS

В последното предаване преди ГОЛЯМАТА Коледна игра на 25.12.2006 си поговорихме за снежния леопард Uncia uncia.
Попитахме ви: До каква надморска височина можете да срещнете може би най-красивата дива котка: снежния леопард? а) до 500 метра, б) до 1500 метра или в) до
4500 метра.
Въпреки все по-краткото реално време на предаването ни заради огромните блокове с реклами
59 души ни се обадиха - 39 от тях с верен отговор в)!! Благодарим ви
от все сърце за големия интерес към дивите котки.
Наградите ни бяха 7
- всяка от тях представлява комплект от списание "КОТКИТЕ", папка за документи, джобни и стенен календари за 2007 година. А какво има на календарите ли? Разбира се, снежен леопард!
Само една награда е за София - всички други са за слушателите от страната - за първи път в играта ни спечели и слушател от Несебър!

Игра № 8 - 10.12.2006

Попитахме ви: Глава на какво животно има древното египетско божество Анубис? а) на чакал, б) на чакал или в) на орел.
С наближаването на Коледа и Нова Година рекламните блокове постепенно откъсват все повече реално време от предаването - този път не остана време за игра в ефир. Но все пак 37 слушатели ни се обадиха - 28 от тях с верен отговор.
Наградите бяха 5 : две от тях остават в София. Другите 3 заминават за Варна и Пловдив (2).
Всяка награда съдържа опаковка от 0.5 кг суха храна за котка KIS KIS агнешко и заешко + 1 брой от списание "КОТКИТЕ", папка за документи с логото на проекта с джобни календарчета за 2007 година със снежен леопард.

ПРЕЗ АПРИЛ 2006 г. стартира нашият проект "КОТКИТЕ". На Цветница бе и първата аудио игра в предаването "Внимание: животни!" по ДАРИК радио.
В 21 аудио игри се включиха 1050 слушатели от 28 града и населени места в страната ни:
Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Добрич, Карнобат, Кърджали, Кюстендил, Момчилград, Монтана (за първи път в игрите ни), с. Мусовище - Гоце Делчев, Нареченски бани (за първи път в играта ни), Несебър, с. Овчарци - общ. Сапарева Баня, Пловдив, Разград, Сандански, Свищов, Силистра, Сливен, София, Стара Загора, Хасково, Шумен и Ямбол.

    

  
        

Слушателите ни играха за 99 награди, предоставени от нашите партньори - представители на България на маркитехрани и аксесоари:
KIS KIS - всичко за сухите храни с тази марка можете да прочетете в секция "KIS KIS за котки" на catbg.net;
    Champion,  ROGZ, IAMS и Advance
.

                                              catbg.net 2006 - 2007
 

 

 Новини

2 NFFE ПРОЛЕТНИ международни изложби на котки София 2012
2012.05.07

2 ВЕЧЕ сме и във ФЕЙСБУК!
2012.05.06

2 WCF ПЪРВА национална изложба Велико Търново 2011
2011.07.14

2 BULGARIAN ANIMAL TRANSPORT - за едно спокойно пътуване
2011.02.22

2 МЕЖДУНАРОДНИ ИЗЛОЖБИ в СОФИЯ пролет 2011
2011.02.20

2 ПРОЛЕТНИ МЕЖДУНАРОДНИ ИЗЛОЖБИ за котки Варна 2011
2011.01.29

2 ЗОО МОЛ за домашни любимци в българския нет!
2010.12.27

2 ЕСЕННИ МЕЖДУНАРОДНИ ИЗЛОЖБИ за котки Варна 2010
2010.10.01

2 Проект "ЖИВА ПРОЛЕТ" на BG дружеството за защита на птиците
2010.03.31

2 Благотворителна томбола на NUTRAM България за бездомните животни
2009.10.18

2 Пaрламентът прие на първо четене, че жестокостта към животните е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
2009.01.30

2 Кампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО" - подкрепете нейните искания!
2009.01.20

2 ФОТОКОНКУРС на тема "ИСКАМ НЕЩО ДА ТИ КАЖА...":)
2008.10.22

2 EUKANUBA в БЪЛГАРИЯ - едно дългоочаквано завръщане
2008.02.19

2 ПРЕДАВАНЕ №101 съвместно с Радио Стара Загора!
2008.01.16

2 ФОТО конкурс на тема "ПОКАЖИ, че ме обичаш!"
2007.10.05

2 Европейският парламент ЗАБРАНЯВА вноса на кожи от кучета и котки
2007.06.29

2 Бенгалската и балинезийската котка в предаването "Внимание: животни!" по ДАРИК радио
2007.03.12

2 Радио СТАРА ЗАГОРА - нашият нов медиен партньор
2006.10.04

2 Нашата нова секция "СПИСАНИЕТО!"
2006.09.29

2 Prof Pet Corporation - представяме ви още един партньор на нашите проекти
2006.08.09

2 Нашите партньори BAYER и "Ветерин - България"
2006.05.16

2 Нашият нов web проект: "КОТКИТЕ"!
2006.03.08