Начало
 Новини
 Породи котки
 Хороскоп
 Ветеринар
 Конкурсът!
 PET индустрия
 KIS KIS за котки
 Любопитно
 Организации
 Арт и глезотии
 Библиотеката
 Списанието!
 Развъдници
 Links
 За контакти

RA

Lubimci

Helmi Flick Cat Photography

 

 Ветеринар

2 ВЕТЕРИНАРНИ клиники и кабинети
2013.10.252 ДЕНОНОЩНИ ветеринарни клиники и кабинети
2009.07.192 Ветеринарни АПТЕКИ
2008.11.252 IRISH BLUE CROSS - ветеринарните лекари на Ирландия, обединени от благотворителността
2006.10.05

Ирландският "Син кръст" е благотворителна организация, посветила изцяло своята дейност на нуждите на болните и ранените животни. От основаването си през 1945 г. до днес лекарите на Irish Blue Cross са лекували и ваксинирали над половин милион болни животни... На колко светлинни години назад от подобно сътрудничество сме ние в България?


2 ПАНКРЕАТИТ при котките
2006.09.21

Ще поговорим за панкреатита при котките. Д-р Василева и д-р Полендаков от ветеринарна клиника "VIVAVET" ни предоставиха тази статия, подготвена специално за проект "КОТКИТЕ" заради многобройни запитвания от темата от наши посетители. Сигурни сме, че информацията в нея ще ви бъде полезна.
Панкреатитът е възпаление на задстомашната жлеза - полиетиологическо заболяване, причините за което могат да бъдат различни. Това заболяване при котките протича от леки субклинични форми, протичащи без явна симптоматика, до остър некротичен панкреатит, който почти винаги завършва летално.


2 Вътрешните паразити при домашните котки
2006.05.16

Паразитните инвазии са често срещани при котките. Чревните паразити могат да подтиснат имунната защита на котето и да го направят по-податливо към бактериални и вирусни инфекции, а миграцията на паразитните ларви предизвиква постоянно увреждане на вътрешните органи, особено на белите дробове. Чрез своя дистрибутор у нас BAYER представя DRONTAL - създаден специално за котки широкоспектърен противопаразитен медикамент.


2 Обезпаразитяването на домашните котки - грижа за здравето на цялото ви семейство
2006.05.14

Бълхите винаги са ни съпътствали. Tова не означава, че трябва да приемем присъствието им като неизбежно. Бълхите са нещо повече от незначително дразнене за кучетата и котките.
Чрез своя дистрибутор за страната ни Вауеr представя ADVANTAGE spot-on за външно обезпаразитя­ване на котки - ефикасен и лесен за употреба.


2 Храненето на бременните котки
2006.03.082 Храненето на малките котета
2006.03.082 Храненето на завършили растежа си котки и кучета
2006.03.082 Храненето на котките и кучетата през "третата възраст"
2006.03.08 

 Новини

2 NFFE ПРОЛЕТНИ международни изложби на котки София 2012
2012.05.07

Националната Федерация по Фелинология (НФФ) организира своите ХХХІ и ХХХІІ международни пролетни FIFe изложби. Те ще се състоят на 12 и 13 май 2012. Меджународна съдийска бригада ще оценява качествата и поведението на котките. Очакваме ви!


2 ВЕЧЕ сме и във ФЕЙСБУК!
2012.05.06

За нас е удоволствие да ви съобщим, че вече сме част от най-голямата социална мрежа фейсбук. "Е, време беше!" ще кажат някои наши редовни читатели, с които обсъждахме тази идея. Вярваме, че съчетанието на двата медийни канала (сайт и фейсбук профил) ще ни даде чудесната възможност да обогатим още повече информацията за красивия и толкова влиятелен свят на котките - диви, домашни, днешни и отдавна изчезнали, която поднасяме на вас - нашите посетители и приятели!


2 WCF ПЪРВА национална изложба Велико Търново 2011
2011.07.14

На 23 юли 2011 в Двореца на културата и спорта “Васил Левски” във Велико Търново ще се проведе първата Национална изложба на котки, организирана от Съюза на фелинолозите в България WCF и клуб "Велико Търново" в чудесно партньорство с Община Велико Търново и с любезното съдействие за наградния фонд на EUКANUBA.


2 BULGARIAN ANIMAL TRANSPORT - за едно спокойно пътуване
2011.02.22

Най-после и у нас има специализирана фирма, която се занимава единствено с транспорт на живи животни от и за цял свят: Bulgarian Animal Transport. Офисът им се намира на летище София - удобството на всички, които искат да заведат или изпратят своя любимец някъде или животинка да достигне до новия си собственик. Bulgarian Animal Transport e член на най-влиятелната световна мрежа от фирми, занимаващи се с транспорт на живи животни: IPATA. Вижте подробностите!