Начало
 Новини
 Породи котки
 Хороскоп
 Ветеринар
 Конкурсът!
 PET индустрия
 KIS KIS за котки
 Любопитно
 Организации
 Арт и глезотии
 Библиотеката
 Списанието!
 Развъдници
 Links
 За контакти

RA

Lubimci

Helmi Flick Cat Photography

 

 Хороскоп

2 СКОРПИОН (24 октомври - 22 ноември)
2013.10.24

Котките, родени под знака на Марс, могат да демонстрират необичайна сила на характера. Каквото и да мислите за себе си, вашата котка знае, че на практика сте неин роб и ако вие не го забелязвате, това само доказва колко умна е котката ви. Тя не понася, когато я затварят у дома и излизат на работа или на пазар. Но винаги може да се утеши с добра телевизионна програма. Другите котки се отнасят към Скорпиона като към побойник и лидер. Като отчасти агресивен егоист, той утвърждата правата си в бой, от който винаги излиза победител.


2 ВЕЗНИ (24 септември - 23 октомври)
2013.09.24

Котките от тази зодия са уравновесени, съчетават чар и интелигентност, доброжелателност и отстъпчивост. Уверени в симпатиите си, те ненавиждат конфликтните ситуации и обичат съгласието. * Котката – везни е способна да бъде истинска звезда. Тя има големи претенции към всекидневието си, за нея са важни високия жизнен стандарт и приятното обкръжение. Котката - везни е много игрива, независимо от възрастта си. Тя превръща в играчка всичко, което попадне в лапите й.


2 ДЕВА (24 август - 23 септември)
2013.08.24

Котката - дева е критична, обичаща подробностите и точна до педантичност. Много е наблюдателна и невероятно бързо разбира къде собствениците й пазят вкусните неща. Угризенията на съвестта са й чужди, a е и пресметлива натура. Най-подходящите стопани за тези котките са от зодия близнаци. Те са способни на интелигентно общуване с домашния си мяукащ любимец и са достатъчно независими като характер, за да му позволят истинска свобода.


2 ЛЪВ (23 юли - 23 август)
2013.07.23

Да се родиш по знака на Лъва е щастие дори и за котките. Котаракът – лъв е горда и независима личност, той върви през животa с високо вдигната глава, без да забелязва простосмъртните. Не би се унижавил с изпълнението на глупави трикове, привличащи вниманието на публиката. Котаракът – лъв не се съмнява, че е цар на животните. Затова никога не допускайте схнизходително отношение към него. Той няма да ви прости да се отнасяте покровителствено към него. А още повече ненавижда равнодушието.


2 БЛИЗНАЦИ (22 май - 21 юни)
2013.05.22

Ту весела, игрива и любопитна, ту сдържана, съскаща и необщителна – такава е типичната котка зодия близнаци. Като истински живак, тя не може да застава на едно място, успява да бъде навсякъде и няма нещо, което да не е опитала. Постоянно прави интересни открития. Може, например, да се научи да отваря врата само с едно ловко движение на лапата си или да чупи сварените яйца, като ги хвърля от масата на пода. Котката – близнаци прави тези фокуси, за да ви удиви и да ви позабавлява, и бурно ще се възмути, ако й се скарате заради тях.


2 ОВЕН (21 март - 20 април)
2013.03.21

Котката - овен напълно съответства на своя зодиакален знак: с огромна изобретателност и постоянни хрумвания тя винаги се старае да бъде в центъра на събитията. Котката - овен взема всичко, което може да получи. Винаги много добре знае какво иска, но го иска на часа. Ако искате да я контролирате поне донякъде, трябва постоянно да доказвате своя авторитет - тя уважава силните характери.


2 ВОДОЛЕЙ (21 януари - 20 февруари)
2013.01.21

Котката – водолей е лъжлива натура, която често не е в съгласие със себе си. От една страна иска да бъде любяща и ласкава, а от друга – няма нищо против да покаже ноктите си. Ще си поиска мляко, а след това дълго и нерешително ще стои пред паничката си. Такова непредсказуемо поведение, разбира се, дразни собственика на водолея, а котката се забавлява, гледайки как се ядосвате!


2 КОЗИРОГ (22 декември - 20 януари)
2012.12.20

Смело можете да наречете котката – козирог „хитрец”: тя е майстор на измъкването от отговорност и е извънредно умна. Счита, че в света няма нещо, което да не може да обърне в своя полза. Ако вашият котарак се е захванал с нещо, той няма да се откаже от него току-така, независимо дали става въпрос за опитите му да отмъкне фибите ви или да се сприятели с кучето от съседния апартамент.


2 СТРЕЛЕЦ (23 ноември - 21 декември)
2012.11.24

Търсачът на приключения от тази зодия често витае в облаците и като следствие от това често търпи поражения. Непоправим оптимист, стрелецът никога не извлича поуки от своите грешки и, без да тъжи за поредния си неуспех, веднага се захваща с нова рискована авантюра. Нищо не може да разколебае котката - стрелец в нейната вяра в себе си и в собствените й възможности.


2 РАК (22 юни - 22 юли)
2012.06.22

Котката – рак притежава външност и грация на примадона и чувствителност на сеизмограф. Постоянно иска да бъде обект на възхищение и комплименти. Тя без колебания ползва своята изящна външност като средство за привличане на особено внимание към себе си. Котката - рак отнася се внимателно към домашните сервизи и всякакви други чупливи неща. Но ако, макар и трудно, съжителството й с други котки е възможно, съвместният й живот с куче е абсолютно невъзможен.


2 ТЕЛЕЦ (21 април - 20 май)
2012.04.21

Котката - телец съвсем не е като всичко котки. Тя е различна! Котките от тази зодия не са игриви, не са капризни и са сравнително слабо подвижни. Те излъчват спокойствие и хладнокръвие, които ги обгръщат с аристократичен ореол. Котката - телец трудно излиза от кожата си. Но понякога може до такава степен да се разгневи, че нищо да не е в състояние да я вразуми. В такива случаи най-добре е да я оставите на мира, докато се успокои.


2 РИБИ (21 февруари - 20 март)
2012.02.21

Още докато е съвсем малко, котенцето от зодия Риби ще ви демонстрира своята натура. Нищо няма да можете да постигнете с добро и с ласкави уговорки. Котката – риби си изработва свои правила и ги следва. Инстинкът й помага безпогрешно да долавя човешките настроения. Тя е отличен лечител: нейното присъствие стабилизира кръвното налягане, снижава нивото на напрежение и стрес.


2 2010 - лунната година на ТИГЪРА
2010.02.14

В Древен Китай тигърът олицетворява третия знак на зодиака (Ин), който съответства на Близнаци. Той действа, подтикван от потребностите си в момента. Владее огромни територии и не търпи някой да ги нарушава. За китайците тигрите са защитният символ на центъра и четирите посоки на света. В този символ се преплитат красота, сила и подвижност - трите качества, които помагат на човек да напредва, да се утвърждава, но и да се спасява.


2 КУЧЕТО И КОТЕТО като окултни знаци
Как да тълкуваме значенията на домашните си любимци

2007.03.22

Почти всеки от нас в детството си е мечтал да има котка или куче. Останало нереализирано, това желание би могло да се охлади или незабелязано да се удовлетвори по друг начин.
Котката се управлява от Луната, а кучето - от Слънцето. Слънцето е свързано с творческата личност на човека, и кучетата се привързват към личността, към стопанина си. Луната само отразява слънчевата светлина, както домът отразява характера на стопанина и котката се привързва към отражението - към дома.


 

 Новини

2 NFFE ПРОЛЕТНИ международни изложби на котки София 2012
2012.05.07

Националната Федерация по Фелинология (НФФ) организира своите ХХХІ и ХХХІІ международни пролетни FIFe изложби. Те ще се състоят на 12 и 13 май 2012. Меджународна съдийска бригада ще оценява качествата и поведението на котките. Очакваме ви!


2 ВЕЧЕ сме и във ФЕЙСБУК!
2012.05.06

За нас е удоволствие да ви съобщим, че вече сме част от най-голямата социална мрежа фейсбук. "Е, време беше!" ще кажат някои наши редовни читатели, с които обсъждахме тази идея. Вярваме, че съчетанието на двата медийни канала (сайт и фейсбук профил) ще ни даде чудесната възможност да обогатим още повече информацията за красивия и толкова влиятелен свят на котките - диви, домашни, днешни и отдавна изчезнали, която поднасяме на вас - нашите посетители и приятели!


2 WCF ПЪРВА национална изложба Велико Търново 2011
2011.07.14

На 23 юли 2011 в Двореца на културата и спорта “Васил Левски” във Велико Търново ще се проведе първата Национална изложба на котки, организирана от Съюза на фелинолозите в България WCF и клуб "Велико Търново" в чудесно партньорство с Община Велико Търново и с любезното съдействие за наградния фонд на EUКANUBA.


2 BULGARIAN ANIMAL TRANSPORT - за едно спокойно пътуване
2011.02.22

Най-после и у нас има специализирана фирма, която се занимава единствено с транспорт на живи животни от и за цял свят: Bulgarian Animal Transport. Офисът им се намира на летище София - удобството на всички, които искат да заведат или изпратят своя любимец някъде или животинка да достигне до новия си собственик. Bulgarian Animal Transport e член на най-влиятелната световна мрежа от фирми, занимаващи се с транспорт на живи животни: IPATA. Вижте подробностите!