Начало
 Новини
 Породи котки
 Хороскоп
 Ветеринар
 Конкурсът!
 PET индустрия
 KIS KIS за котки
 Любопитно
 Организации
 Арт и глезотии
 Библиотеката
 Списанието!
 Развъдници
 Links
 За контакти

RA

Lubimci

Helmi Flick Cat Photography

 

 Арт и глезотии

2 Художникът ХАРИСЪН УАЙЪР и "Нашите котки и всичко за тях"!
2010.09.26


ХАРИСЪН Уилям УАЙЪР (1824 – 1906) е един от най-интересните художници – натуралисти на викторианска Великобритания. В неговата любов към природата се вплитат птици, овощни дървета, пощенски гълъби, градини и домашни котки! Уайър е известен като „The Father of the Cat Fancy” – в свободен, но в случая най-точен превод: ”Бащата на лудостта по котките”!


2 Скъпоценният камък КОТЕШКО ОКО - хризоберилът
2007.01.09

В бижутерията понятието котешко око означава всъщност две съвсем различни неща: едното е ефектът „котешко око” при полускъпоценните камъни, когато при превъртането на камъка можете да видите преместването на преливащата се светлинна пътека, винаги пресичаща центъра на камъка.
Но ако говорим за истинското котешко око в света на скъпоценните камъни, то това е ХРИЗОБЕРИЛЪТ. Две са скъпоценните разновидности на хризоберила: едната е александритът, а другата е КОТЕШКОТО ОКО.


2 Само за дами, които владеят изкуството да бродират!
2006.03.092 Транспорт
2006.03.08

"РИКАРС" е единствената фирма за таксиметров превоз за София и страната, която никога не отказва да вози вас и домашния ви любимец. Необходимо е само да предупредите при поръчката!


 

 Новини

2 NFFE ПРОЛЕТНИ международни изложби на котки София 2012
2012.05.07

Националната Федерация по Фелинология (НФФ) организира своите ХХХІ и ХХХІІ международни пролетни FIFe изложби. Те ще се състоят на 12 и 13 май 2012. Меджународна съдийска бригада ще оценява качествата и поведението на котките. Очакваме ви!


2 ВЕЧЕ сме и във ФЕЙСБУК!
2012.05.06

За нас е удоволствие да ви съобщим, че вече сме част от най-голямата социална мрежа фейсбук. "Е, време беше!" ще кажат някои наши редовни читатели, с които обсъждахме тази идея. Вярваме, че съчетанието на двата медийни канала (сайт и фейсбук профил) ще ни даде чудесната възможност да обогатим още повече информацията за красивия и толкова влиятелен свят на котките - диви, домашни, днешни и отдавна изчезнали, която поднасяме на вас - нашите посетители и приятели!


2 WCF ПЪРВА национална изложба Велико Търново 2011
2011.07.14

На 23 юли 2011 в Двореца на културата и спорта “Васил Левски” във Велико Търново ще се проведе първата Национална изложба на котки, организирана от Съюза на фелинолозите в България WCF и клуб "Велико Търново" в чудесно партньорство с Община Велико Търново и с любезното съдействие за наградния фонд на EUКANUBA.


2 BULGARIAN ANIMAL TRANSPORT - за едно спокойно пътуване
2011.02.22

Най-после и у нас има специализирана фирма, която се занимава единствено с транспорт на живи животни от и за цял свят: Bulgarian Animal Transport. Офисът им се намира на летище София - удобството на всички, които искат да заведат или изпратят своя любимец някъде или животинка да достигне до новия си собственик. Bulgarian Animal Transport e член на най-влиятелната световна мрежа от фирми, занимаващи се с транспорт на живи животни: IPATA. Вижте подробностите!