Начало
 Новини
 Породи котки
 Хороскоп
 Ветеринар
 Конкурсът!
 PET индустрия
 KIS KIS за котки
 Любопитно
 Организации
 Арт и глезотии
 Библиотеката
 Списанието!
 Развъдници
 Links
 За контакти

RA

Lubimci

Helmi Flick Cat Photography

 

 Новини

2 NFFE ПРОЛЕТНИ международни изложби на котки София 2012
2012.05.07

Националната Федерация по Фелинология (НФФ) организира своите ХХХІ и ХХХІІ международни пролетни FIFe изложби. Те ще се състоят на 12 и 13 май 2012. Меджународна съдийска бригада ще оценява качествата и поведението на котките. Очакваме ви!


2 ВЕЧЕ сме и във ФЕЙСБУК!
2012.05.06

За нас е удоволствие да ви съобщим, че вече сме част от най-голямата социална мрежа фейсбук. "Е, време беше!" ще кажат някои наши редовни читатели, с които обсъждахме тази идея. Вярваме, че съчетанието на двата медийни канала (сайт и фейсбук профил) ще ни даде чудесната възможност да обогатим още повече информацията за красивия и толкова влиятелен свят на котките - диви, домашни, днешни и отдавна изчезнали, която поднасяме на вас - нашите посетители и приятели!


2 WCF ПЪРВА национална изложба Велико Търново 2011
2011.07.14

На 23 юли 2011 в Двореца на културата и спорта “Васил Левски” във Велико Търново ще се проведе първата Национална изложба на котки, организирана от Съюза на фелинолозите в България WCF и клуб "Велико Търново" в чудесно партньорство с Община Велико Търново и с любезното съдействие за наградния фонд на EUКANUBA.


2 BULGARIAN ANIMAL TRANSPORT - за едно спокойно пътуване
2011.02.22

Най-после и у нас има специализирана фирма, която се занимава единствено с транспорт на живи животни от и за цял свят: Bulgarian Animal Transport. Офисът им се намира на летище София - удобството на всички, които искат да заведат или изпратят своя любимец някъде или животинка да достигне до новия си собственик. Bulgarian Animal Transport e член на най-влиятелната световна мрежа от фирми, занимаващи се с транспорт на живи животни: IPATA. Вижте подробностите!


2 МЕЖДУНАРОДНИ ИЗЛОЖБИ в СОФИЯ пролет 2011
2011.02.20

Националната Федерация по Фелинология организира ХХVІІ и ХХVІІІ международни FIFe изложби. Те ще се състоят на 30 април и 1 май 2011 в Националния музей "Земята и хората", където полускъпоценни и скъпоценни камъни и минерали от цял свят създават уникален естествен декор. Вижте подробностите...


2 ПРОЛЕТНИ МЕЖДУНАРОДНИ ИЗЛОЖБИ за котки Варна 2011
2011.01.29

Съюзът на фелинолозите в България организира две международни лицензирани изложби на котки. Те ще се проведат на 16 и 17 април 2011 във Варна в Двореца на културата и спорта. В двата дни на изложбата котките ще бъдат оценявани от съдиите Виа Кукуница (Латвия) и Моника Бройер (Германия.


2 ЗОО МОЛ за домашни любимци в българския нет!
2010.12.27

МОЛ за домашни любимци? Защо не?! Един интересен и амбициозен проект стартира дни преди Коледа: първият у нас online зоо мол! catbg.net има удоволствието да е сред първите, които научихa за чудесната идея и старта на първия зоо мол в българския нет! Вижте подробностите :)


2 ЕСЕННИ МЕЖДУНАРОДНИ ИЗЛОЖБИ за котки Варна 2010
2010.10.01

На 25 и 26.09.2010 във Варна се състояха първите две международни изложби за котки, организирани от Съюза на фелинолозите в България FUB под патронажа на г-н Кирил Йорданов. Котките бяха оценени от Курт и Токомо Влах - съдии от Австрия. Вижте репортажа на фоторепортерa ни Ивелина Славова. Победител BIS е девон рекс Санкт Петербург на г-жа Елена Цветкова!


2 Проект "ЖИВА ПРОЛЕТ" на BG дружеството за защита на птиците
2010.03.31

Пролет е! Видяхте ли вече първия щъркел? Запишете наблюдението си в Интернет на адрес www.springalive.net "ЖИВА ПРОЛЕТ" е българската версия на може би най-приятната европейска уеб инициатива Spring Alive за проследяване на пролетната миграция на щъркели, бързолети, кукувици и лястовици. Включете се!


2 Благотворителна томбола на NUTRAM България за бездомните животни
2009.10.18

Какво по-хубаво може да има от едно дадено и спазено обещание за благотворителен жест? СПАЗЕНОТО обещание е на българския представител на канадските храни NUTRAM. По време на изложението Pet Biz София в края на септември NUTRAM България подкрепи с благотворителна томбола бездомните животни. Фирмата избра за партньор нашите приятели от сдружение "На ти с природата" в кампанията "Аз помагам на животните". Вижте подробностите.


2 Пaрламентът прие на първо четене, че жестокостта към животните е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
2009.01.30

Чудесна новина има днес - 30.01.2009: тази сутрин в 9.30 Парламентът прие на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на наказателния кодекс № 954-01-11, който включва инкриминиране на жестокостта към животните и на боевете с животни. Подробностите!


2 Кампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО" - подкрепете нейните искания!
2009.01.20

Kампанията "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО" е организирана от гражданска група "Град за отговорни хора". Целта на кампанията е обявяване за престъпление чрез съответните промени в текстовете на Наказателния кодекс на ПРОЯВАТА на ЖЕСТОКОСТ КЪМ ЖИВОТНИТЕ. Време е българските законодатели да последват примера на всички държави-членки на Европейския съюз.


2 ФОТОКОНКУРС на тема "ИСКАМ НЕЩО ДА ТИ КАЖА...":)
2008.10.22

Прилючи фотоконкурсът за най-оригинална авторска снимка на животно, обявен от сдружение "На ти с Природата". Тази година темата бе забавна и провокативна за всички любители на фотографията и природата: "ИСКАМ нещо да ти кажа..." Участваха рекорден брой снимки - 504. И рекорден брой финалисти - 15! Вижте снимките им:)


2 EUKANUBA в БЪЛГАРИЯ - едно дългоочаквано завръщане
2008.02.19

След дълго прекъсване от почти 2 години храните за кучета и котки с марките EUKANUBA и IAMS се завръщат стабилно на българския пазар за домашни любимци. След няколко провалени опита двете марки да се утвърдят в България, основното им представителство вече е поето BLUESKY Commerce - позната ни преди като "Иво Стефанов" ЕООД.


2 ПРЕДАВАНЕ №101 съвместно с Радио Стара Загора!
2008.01.16

В първото ни предаване за Новата 2008 Година на 05.01.2008 заедно с екипа на Радио Стара Загора отбелязахме своето съвместно предаване № 101! Разказахме ви за една нова порода котки: европейската късокосместа. Въпросът, който зададохме, доста затрудни слушателите ни. Но и наградата беше голяма: транспортна клетка за котка! Вижте и чуйте подробностите:)


2 ФОТО конкурс на тема "ПОКАЖИ, че ме обичаш!"
2007.10.05

За четвърта поредна година сдружение "На ти с Природата" обяви фотоконкурс за най-оригинална авторска снимка на животно. Темата е "ПОКАЖИ, че ме обичаш". Резултатите вече са известни - от 152 снимки журито избра 12, които ще бъдат включени в календара на сдружението за 2008. Вижте победителите!


2 Европейският парламент ЗАБРАНЯВА вноса на кожи от кучета и котки
2007.06.29

На 19.06.2007 Европейският парламент прие на първо четене закон за цялостна забрана на търговията с кожа на кучета и котки в Европейския съюз от 31.12.2008.
Всяка година по света се убиват около 2 000 000 кучета и котки, a кожите им се използват за производството на облекла, обувки, спортни стоки и други кожени изделия.


2 Бенгалската и балинезийската котка в предаването "Внимание: животни!" по ДАРИК радио
2007.03.12

На 11.03.2007 си говорихме за две породи домашни котки: разказахме ви за бенгалската котка - един от най-интересните експерименти във фелинологията в края на 20 век. Зададохма ви и въпрос, свързан с балинезийската котка. Обадиха ни се 46 слушателите, а наградите ни заминават за Варна, Пловдив, Стара Загора и София. Ето подробностите!


2 Радио СТАРА ЗАГОРА - нашият нов медиен партньор
2006.10.04

ОЩЕ едно радио се присъединява към партньорите на проект "КОТКИТЕ": За нас е удоволствие да ви представим Радио СТАРА ЗАГОРА - първата извънстолична радиостанция на Българското национално радио (БНР), появила се точно преди 70 години!
Радио Стара Загора излъчва на честоти FM 88.3 MHz и AM 873 KHz и покрива 1/3 от страната ни с близо 4 милиона слушателска аудитория. 18-часовата му програма е много разнообразна. Ние ще участваме в 2 предавания - вижте подробностите!


2 Нашата нова секция "СПИСАНИЕТО!"
2006.09.29

В тази секция и при дивите, и при домашните котки ви представяме списание "КОТКИТЕ"!
Това е все още прохождащия медиен елемент от проекта ни. Защото неговата web и радио част вече стабилно стъпи на крака благодарение на големия интерес на Internet аудиторията ни и радио слушателите ни. Благодарим ви!
Надяваме, че да четете списанието ни ще ви бъде също толкова интересно, колкото когато посещавате catbg.net или ни слушате по радиото.
Вижте съдържанието на пилотния брой на списание "КОТКИТЕ"!


2 Prof Pet Corporation - представяме ви още един партньор на нашите проекти
2006.08.09

За нас е удоволствие да ви представим фирмата Prof Pet Corporation - Холандия и нейните официални представители в България! Нашето сътрудничество все още няма много дълга история (относително, разбира се), но е зарадвало много собственици на кучета и котки до момента. Началото поставихме през август 2005 г.
Надяваме се, че съвместната ни работа ще е от полза за всички ни - и особено за домашните ни любимци: котки и кучета!:))


2 Нашите партньори BAYER и "Ветерин - България"
2006.05.16

Заедно с BAYER през 2006 година ние правим нещо полезно за домашните котки и интересно за собствениците им! Представяме ви продуктите на фирмата за външно и вътрешно обезпаразитяване на котки ADVANTAGE и DRONTAL. Защото грижите за здравето на котката ви са грижи и за здравето на цялото ви семейство!


2 Нашият нов web проект: "КОТКИТЕ"!
2006.03.08

Добре дошли във виртуалния дом на списание "Котките". Мотото на проекта ни е "Lifestyle за домашни любимци и дива природа". В тази част от online списанието ше говорим за домашните котки и всички, свързано с тяхното здраве, правилно отглеждане, възпитание и уют!:)


 

 Новини

2 NFFE ПРОЛЕТНИ международни изложби на котки София 2012
2012.05.07

Националната Федерация по Фелинология (НФФ) организира своите ХХХІ и ХХХІІ международни пролетни FIFe изложби. Те ще се състоят на 12 и 13 май 2012. Меджународна съдийска бригада ще оценява качествата и поведението на котките. Очакваме ви!


2 ВЕЧЕ сме и във ФЕЙСБУК!
2012.05.06

За нас е удоволствие да ви съобщим, че вече сме част от най-голямата социална мрежа фейсбук. "Е, време беше!" ще кажат някои наши редовни читатели, с които обсъждахме тази идея. Вярваме, че съчетанието на двата медийни канала (сайт и фейсбук профил) ще ни даде чудесната възможност да обогатим още повече информацията за красивия и толкова влиятелен свят на котките - диви, домашни, днешни и отдавна изчезнали, която поднасяме на вас - нашите посетители и приятели!


2 WCF ПЪРВА национална изложба Велико Търново 2011
2011.07.14

На 23 юли 2011 в Двореца на културата и спорта “Васил Левски” във Велико Търново ще се проведе първата Национална изложба на котки, организирана от Съюза на фелинолозите в България WCF и клуб "Велико Търново" в чудесно партньорство с Община Велико Търново и с любезното съдействие за наградния фонд на EUКANUBA.


2 BULGARIAN ANIMAL TRANSPORT - за едно спокойно пътуване
2011.02.22

Най-после и у нас има специализирана фирма, която се занимава единствено с транспорт на живи животни от и за цял свят: Bulgarian Animal Transport. Офисът им се намира на летище София - удобството на всички, които искат да заведат или изпратят своя любимец някъде или животинка да достигне до новия си собственик. Bulgarian Animal Transport e член на най-влиятелната световна мрежа от фирми, занимаващи се с транспорт на живи животни: IPATA. Вижте подробностите!